tisdag 4 december 2012

Idag har vi firat 8-årig bröllopsdag, efter 14 år tillsammans!!! Dock började denna dagen på ett fruktansvärt sätt...

Klockan 03.50 knackade någon hysteriskt på vår dörr. Vi vaknade och jag fick direkt tankarna till det som hände här i Mumbai för exakt 4 år sedan. Jag sa till Anders att inte öppna men knackandes fortsatte och Anders öppnade. En vakt ropade "emergency, you have to leave your room now, no time to bring lugguge". Vi tog barnen, passen och min handväska och sprang ner för trapporna (4 vån). Vi fick då veta att det brunnit på vån 5. På andra våningar hade brandlarmet gått, så vissa hade suttit nere i och utanför lobbyn i 2 timmar. Där låg vi och sov... Efter 30 minuter fick vi återvända och det var ingen fara. Det hade tydligen varit kortslutning i nån sladd på en våning de renoverade, och då blivit rökutveckling, ingen brand. Med ett gott slut på denna story, så var detta nog något av det värsta vi varit med om, väckt på detta sätt. Det är ju inte så att man känner sig heltrygg i detta landet... Så man har lite svårt att lita på vad de säger här.

Nu ikväll har vi iallafall njutit av en god italiensk middag här på hotellet! Men dessförinnan har det varit en ganska galen dag, lunch hemma hos våra indiska vänner, besök på kontoret, shoppat indisk klänning hos skräddare, besökt matmarknad och mycket mer!

Happy 8 år som gifta!!

Efter fruktansvärd natt tog jag och killarna det lite lugnt vid poolen, innan chauffören hämtade upp oss. Här har man det lite lyxigt med egen chaufför:-)

På väg...

En chaufför hämtade mej och killarna på hotellet, Anders hade varit på kontoret sen 8! Spännande tur genom Mumbais trånga gator i fullt trafikkaos.

Hembjudna hos Siddharta och hans familj på lunch! Så spännande och annorlunda!

Homemade indian lunch!

De svenska och indiska barnen!

Shirpa tog mig till hennes favoritbutik/skräddare och insisterade att få köpa en indisk klänning till mig. Något annorlunda kan man säga, och jag måste ha den på mig på fredag när de ska ta oss på rundtur downtown Mumbia. Hmm.. Det blev en svart med lite gulligt i till slut. Provade nog 14 stycken:-)

Efter min "personal shopper, Shirpa, shoppat dressing suit med mig, tog hon oss till en mattarnas och en fantastisk snacksbutik!

Fantastisk butik med nötter, kryddor och godis i alla dess former!

Gammal man öppnar kokosnöt.

Anders och Siddharta på Miters kontor i Mumbai, där snackar vi kontorslandskap, eller snarare kontorsrum:-)